ביטוח לאומי וביטוח בריאות
כל עובד בישראל, בין אם הוא שכיר או עצמאי, מחויב בתשלומי מיסים על עבודה כמו ביטוח בריאות וביטוח לאומי, שמאפשרים למדינה לבצע תשלומי העברה ולדאוג לזכויות סוציאליות של האזרחים, וזאת על ידי תשלום ימי מחלה, דמי אבטלה, קצבת ביטוח לאומי, קצבת נכות ועוד.
הגוף שמטפל בגביית מס בריאות לביטוח לאומי, כמו גם תשלום הקצבאות הוא המוסד לביטוח לאומי, כאשר התקציב שלו מגיע חלקית גם מתקציב המדינה. פרט לאזרחים ישראלים שכירים ועצמאים, ביטוח לאומי וביטוח בריאות הינם חובה גם לעובדים זרים שמועסקים בארץ וגם אזרחים שאינם עובדים מחויבים בסכום מינימאלי מידי חודש.
ביטוח בריאות בביטוח לאומי
מס בריאות נגבה על ידי המוסד לביטוח לאומי במסגרת חוק הביטוח הבריאות הממלכתי, כאשר תשלום סדיר של מיסים אלו מאפשר למשלם המיסים לקבל שירות בחינם מקופת החולים שאליה הוא משתייך. שיעורי מס בריאות לשכירים ולעצמאים עומדים על 3.1% מהמשכורת בסכומים ממוצעים ועל 5% למשכורת שגבוהה מהממוצע במשק. מי שאינו עובד ישלם 103 ₪ דמי בריאות מידי חודש.
שיעורי הביטוח הלאומי שנגבים מעובד שכיר עומדים על 0.45% לעובד ו-3.45% למעביד במשכורות שנמוכות מהממוצע ועל 7% לעובד ו-7.25% למעביד במקרה של משכורות הגבוהות מהממוצע. הגבול העליון של המס מבחינת הכנסה חודשית הוא בערך 43 אלף ₪. עצמאים מחויבים בשיעור 6.72% עד השכר הממוצע במשק וב-11.23% במשכורת הגבוהה מהממוצע. אזרח שאינו עובד ישלם סכום חודשי של 64 ₪.
ביטוח בריאות – ביטוח לאומי
כפי שניתן לראות, ביטוח לאומי ומס בריאות הם פרוגרסיביים, מה שאומר כי אנשים בעלי הכנסה גבוהה ישלמו יותר. מעבר לכך, קיימים גם פטורים רבים והנחות בתשלומי המיסים. מקבלי קצבת זקנה, לדוגמא, מחויבים בסכום של 196 ₪ בלבד במקרה של אי קבלת השלמת הכנסה וסכום של 103 ₪ במקרה שיש שלום של השלמת הכנסה.
ככלל, מטרתה של גביית ביטוח לאומי ומס בריאות הוא סיוע לעובדים והאזרחים החלשים יותר ומיסוי משמעותי יותר של עובדים המשתכרים סכומים גבוהים.
השאר את פרטי ההתקשרות עמך ואנו ניצור קשר בהקדם האפשרי.